На Рівненщині попередили розкрадання бюджету на ремонті доріг

фото ілюстративне

На Рівненщині після втручання прокуратури встановлено 3-річну гарантію на ремонт дороги вартістю понад третину мільйона гривень

Органи прокуратури Рівненської області через суд зобов’язали орган місцевого самоврядування внести зміни до договору будівельного підряду та встановити трирічну гарантію на виконаний ремонт дороги у м.Корець.

Встановлено, що Корецька міська рада уклала із підприємством, що  спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, договір на капітальний ремонт дорожнього покриття  по вул. Берездівська у м.Корець загальною вартістю майже 340 тис грн, який виконано.

Однак, у порушення чинного законодавства, сторони включили у договірістотну умовущодо гарантійного строку по капітальному ремонту дороги тривалістю 1 рік, тоді як згідно із вимогами Державних будівельних норммінімально допустимий строк експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає 3 роки.

З метою захисту інтересів держави і громади, а також попередження розтрати додаткових бюджетних асигнувань на повторний ремонт автомобільної дороги,Здолбунівська місцева прокуратуразаявила до суду позовну заяву про зобов’язання внестивідповідні зміни до зазначеного договору шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Лише після прийняття судом справи до провадження за позовом прокурора замовник робіт та підрядник у добровільному порядку уклали додатковий договір, визначивши гарантії надійності та якості наданих послуг протягом 3 років з моменту підписання відповідного акту приймання-передачі виконаних підрядних робіт. 

Прокуратура Рівненської області продовжує вживати заходи щодо забезпечення законності при використанні бюджетних коштів, в т.ч. виділених  для ремонту доріг регіону.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також