На Рівненщині попрощались із архімандритом (ФОТО)

У ніч на 26 вересня 2021 року на 67-му році життя помер секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич). Священники звершили заупокійну молитву за новопреставленим. Про це інформує РІВНЕ. Голос Церкви.

“Архімандрит Феофан виконував обов’язки секретаря Сарненського єпархіального управління з днів утворення Поліської єпархії УПЦ. Батюшка був надзвичайно молитовним і вірним служителем Матері Церкви, стяжав велику повагу від духовенства та вірян, був незамінним помічником митрополита Анатолія”, – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що отець Феофан у часи становлення святої обителі та відкриття регентського училища при монастирі був там викладачем. З часом багато студенток залишилося в обителі й прийняли чернечий постриг. Багато з них вважали новопреставленого священника своїм духівником.

27 вересня, після завершення Божественної літургії, у Покровському кафедральному соборі міста Сарни відбудеться Чин відспівування новопреставленого архімандрита Феофана.

Поховано його буде у чоловічому монастирі на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» урочища «Федорина» села Масевичі Рокитнівського району Рівненської області.

Читайте також