На Рівненщині посадовця можуть запроторити за грати на 8 років за розтрату бюджетних коштів

фото ілюстративне

На Рівненщині судитимуть керівника підприємства за розтрату майже 200 тис. грн бюджетних коштів, виділених на ремонт шкіл

 

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою директора підприємства, через незаконні дії якого розтрачено бюджетні  кошти, виділені  на капітальний ремонт та реконструкцію закладів освіти.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури Рівненської області.

Зібраними слідчим та прокурором доказами встановлено, що під час виконання замовних місцевою владою робіт з капітального ремонту шкіл та дошкільних навчальних закладів одного із районів області керівник підрядної фірми підробив офіційні документи, внісши до них неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельно-монтажних робіт, поставленого товару та розміру оподаткування господарських операцій. 

Внаслідок таких злочинних дій фактично вчинено заволодіння  майже 200 тис. грн, які керівник підприємства розтратив у власних цілях.

Дії посадовця кваліфіковано слідчим поліції за погодженням із процесуальним прокурором за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинних шляхом),  та  ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого із прокуратурою Рівненської області, суд виніс ухвалу про арешт усього майна підозрюваного з метою відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Тепер долю обвинуваченого вирішить суд.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень Закон передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також