На Рівненщині потяг збив жінку, що перебагала колії

фото ілюстративне

Мешканка села Пісків, яка поспішала на приміський поїзд Здолбунів-Удрицьк до свого села, на станції у місті Костополі перебігала колії поза пішохідним переходом, потрапила під зустрічний дизель-потяг, який їхав у Здолбунів.

Машиніст застосував екстрене гальмування, але жінку таки вдарило. На щастя, її життю нічого не загрожує. Машиніст потяга, під який упала жінка, разом зі своїм помічником негайно кинулися її діставати. Вони остерігалися також, аби жінку не поранило рухомими частинами під тягачем. Поки приїхала «швидка», з’ясували, що вона жива, поїздом її відкинуло на шпали між рейками. Про те, що жінка народилася в сорочці, сказали й медпрацівники «швидкої» допомоги, які приїхали на виклик. Кажуть, що в такій ситуації травми зазвичай тяжкі. При попередньому огляді нічого серйозного у неї не виявили, однак потерпіла скаржилася на біль у спині й потребувала обстеження, тож її повезли до лікарні.

Наступного дня пацієнтку відвідали в лікарні машиніст поїзда та представник залізниці. Останнього вона просила не карати машиніста, мовляв, сама винна, завжди була обережною, а чому цього разу так вчинила, й сама не знає. Дуже поспішала та сподівалась, що встигне проскочити перед поїздом. Машиністові теж сказала, що претензій до нього не має.

Тим часом залізничники нарікають, що в Костополі люди дуже часто ходять коліями і перебігають їх перед самісіньким поїздом, не зважаючи на жодні попереджувальні сигнали, чим наражають себе на неабияку небезпеку. Адже машиніст, навіть вчасно помітивши людину на коліях, не може в ту ж мить зупинити поїзд. Тож закликають і своїх пасажирів, і пішоходів завжди бути уважними та обережними і перед тим, як переходити колії у невстановленому місці, подивитися в обидва боки, чи не наближається поїзд.

Джерело: rivnepost.rv.ua

Читайте також