На Рівненщині повернули у державну власність 104 га землі

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Здолбунівською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення господарського суду та повернуто у власність державі земельні ділянки, що розташовані на території Бабинської об’єднаної територіальної громади та Горбаківської сільської ради Гощанського району загальною площею 104 га, вартістю 32,4 млн гривень.

Так, за результатами розгляду позову Здолбунівської місцевої прокуратури судом прийнято рішення, яким зобов’язано приватне підприємство повернути Рівненській обласній державній адміністрації вищевказані земельні ділянки.

  Підставою для винесення такого рішення стало те, що 01.02.2007 між приватним підприємством та районною державною адміністрацією укладено договір оренди землі строком на 49 років.

  У подальшому, у травні 2017 року вказане приватне підприємство визнано банкрутом та розпочато ліквідаційну процедуру, однак орендовану земельну ділянку, всупереч вимог діючого законодавства власнику не повернуто.

  Внаслідок таких незаконних дій орендаря орган виконавчої влади фактично позбавлено можливості використовувати земельну ділянку, зокрема шляхом надання в оренду іншим особам та отримувати плату за її використання.

 Враховуючи те, що земельна ділянка не перебувала у підприємства ні на праві власності, ні на праві господарського відання, остання підлягала поверненню державі.

На підставі вказаного рішення суду до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про припинення речового права, а саме права оренди земельних ділянок.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також