На Рівненщині повернули землі на майже 53 млн грн

фото ілюстративне

На Рівненщині прокуратура зобов’язала приватне товариство повернути Клеванській селищній раді землю вартістю майже 53 млн гривень

Органи прокуратури Рівненської області продовжують активну роботу щодо відновлення законності та захисту інтересів держави у сфері земельних відносин шляхом реагування заходами представницького характеру.

Так, Рівненською місцевою прокуратурою встановлено, що одне із приватних товариствпродовжувало володіти земельною ділянкою площею 10,5 га, що розташована у смт.Клевань, незважаючи на те, що правові підстави користування землею відпали.Узв’язку із цим законний власник землі - селищна рада була позбавлена можливості передати цінну земельну ділянку вкористування чи оренду, а  місцевий бюджет не отримував відповідні кошти.

Діючи на захист інтересів громади і держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою про припинення права постійного користуванняземельною ділянкою, вартість якої становить майже 53 млн гривень, і поверненняїї державі в особі Клеванської селищної ради.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 29.01.2019позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини,припинено незаконне користування землеюплощею 10,5 га, вартістю майже 53млн грнта повернутоїї державі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також