На Рівненщині поволі виплачують зарплатні борги

http://oblrada.rv.ua

43,3 млн грн – така сума заборгованості із заробітної плати склалася на Рівненщині станом на 1 липня, повідомляє сайт Рівненської обласної ради.

Левова частка боргу – а це 43,1 млн.грн. - за економічно активними підприємствами. Понад 42 млн грн від цієї суми винні своїм працівникам підприємства Рівного. Про це йшлося під час колегії обласної державної адміністрації, участь в якій взяли і керівники обласної ради. 

За інформацією департаменту соціального захисту населення ОДА, лідирують у невтішному рейтингу ПрАТ «Рівнеазот» та ДП «Рівненський авторемонтний завод». Водночас хімічний гігант поволі гасить борги перед своїми працівниками. 

Так, за інформацією департаменту, сума боргу від початку року скоротилася на 12,7 млн.грн. - переважно за рахунок скорочення зарплатних боргів на «Рівнеазоті». Для вирішення питання щодо погашення заборгованості в області створили тимчасові комісії, які заслухали 382 керівників підприємств, котрі винні своїм працівникам зароблене.

Працюють з боржниками і фахівці Управління Держпраці в Рівненській області, які склали низку актів щодо зафіксованих порушень, 4 протоколи передали до суду. Загалом, за інформацією управління, в результаті перевірок на підприємства-боржників наклали штрафні санкції на суму у понад 78 тис.грн.

Читайте також