На Рівненщині працівникам складу світлих нафтопродуктів розповіли про вимоги безпечної праці

фото - Фейсбук

Працівникам складу світлих нафтопродуктів роз’яснили вимоги безпечної роботи, пише Управління Держпраці у Рівненській області

Інформаційно-консультативний семінар з посадовими особами і працівниками складу світлих нафтопродуктів ФОП Мальований провели фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Захід підсумував результати перевірки, яку здійснили на підприємці фахівці Управління, причини та характер виявлених порушень. Увагу посадових осіб, відповідальних за експлуатацію технологічного обладнання, та працівників складу світлих нафтопродуктів першочергово було загострено на вимогах безпеки. 

Начальник відділу нагляду на ОПН та ГН Управління Держпраці Наталія Токарець проінформувала про стан охорони праці та травматизму на підприємствах хімічного комплексу України та області. Фахівець наголосила на важливості попередження нещасних випадків під час експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки.

Головний державний інспектор відділу нагляду на ОПН та ГН Управління Ольга Жуковська конкретизувала вимоги безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки на складах світлих нафтопродуктів. Зокрема, зосередила увагу на Основних вимогах НПАОП 0.00-5.11-85 Типової інструкції по організації безпечного ведення газонебезпечних робіт.

Провідний інженер з охорони праці ФОП Мальований Р. Максим Гичун провів практикум з Порядку підготовки та виконання газонебезпечних робіт. Посадовець показав механізм роботи засобів індивідуального захисту та роз’яснив основні вимоги до їх використання.

Підсумком заходу стали узагальнені пропозиції стосовно поліпшення роботи:

Керівнику та посадовим особам, відповідальним за безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки складу світлих нафтопродуктів ФОП Мальований Р. необхідно:

1. Здійснювати постійний контроль за дотримання працівниками законодавчих та нормативних актів з питань охорони праці, вимог інструкцій з охорони праці, вимог безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки та за утриманням в справному стані і безпечною експлуатацією обладнання, механізмів підвищеної небезпеки. 
2. Забезпечити постійний контроль за виконанням робіт підвищеної небезпеки з оформленням наряд-допуску на їх виконання.
4. Заборонити виконання газонебезпечних робіт при температурі повітря більшій, ніж 400 С;
5. Забезпечити щоквартальне проведення навчально-тренувальних занять з виконавцями газонебезпечних робіт щодо безпечного проведення ремонтних та аварійних робіт в колодязях, ємностях, замкненому просторі із застосуванням засобів індивідуального захисту та надання першої долікарської допомоги потерпілому.

Читайте також