На Рівненщині "працюють" крадії у маршрутках

фото ілюстративне

Дубенчанка Вікторія Шевчук розповіла, як стала свідком неприємної ситуації у маршрутці. У однієї жінки намагалися витягти гаманець. Далі - пряма мова з посту Вікторії у Фейсбук.

Іноді мені здається, що де є я, там є проблеми)) Вони, ніби наскакують на мене з усіх боків, а відбиваюся я від них тут, на своїй сторінці. Не минає жодного дня без пригод.

Їду сьогодні в одиничці. Обідня пора. Сиджу на передньому сидінні за водієм. Базарний день. Чую ззаду голос жінки:

- Пані! Обережно! Вона вам руку у сумку запхала! 

Обертаюся. В проході штовханина. Дівчина років двадцяти п'яти, притиснувши сумочку до себе намагається пробратися в задню частину автобуса, а інша, котра стала свідком ймовірної крадіжки, вступила в перепалку з тією, яка тримала свою руку у чужій сумці.

Злодійка на вигляд теж років тридцяти. Циганка-не циганка. Помісь якась. З нею ще одна. Ця більше схожа на жінку ромської національності. На чістом руском перша почала затикати свідку рот:

- Што ти відєла?! Нічєво нє било! 

- Бачила, бачила! Щодня їжджу в маршрутках і уже вас двох неодноразово бачила! Йди зароби ті гроші! Не знаєш, як вони важко заробляються!

- Счас я позвоню, ми вийдєм с табой і пасмотрім! - почала погрожувати і лякати дубенчанку злодійка.

Дивлюся, остання просто почала тиснути лякачками на свідка. А в маршрутці всі мовчать, як в рот води понабирали.

Особливо та, яка ризикувала п'ять хвилин тому залишитися без гаманця.

- Ти чого тут їй погрожуєш?! - не втрималася я. - Люди, ви чого мовчите?! А ви правильно робите, що не мовчите! - Звернулася до свідка.

До мого обурення приєднався й ще один чоловік і став захищати сусідку по сидінню. За це теж відхватив погроз. По-троху почали розворушуватися і інші пасажири. І вже на садовій обоє кацапські циганки вийшли - чи то доїхали до свого місця призначення, а чи просто вирішили, що зараз відхватять. Тільки після того як обох не стало у маршрутці, в автобусі люди загули, як бджоли. Аж гидко... 

Може б і я не втручалася, але просто уявила, що таке може трапитися з будь-ким, і зі мною теж. Тільки наступного разу та, яка не змовчала і підняла хай, просто обернеться розглядати у вікні дубенські краєвиди. Дякую, що не перевелися такі люди. Вона - молодчинка! Сподіваюся, моя подяка до неї дійде! Якби кожен так вчиняв, то кількість поцуплених гаманців однозначно зменшилась!

Читайте також