На Рівненщині працюють над зменшенням кількості аварій на дорогах

Ситуація з аварійністю на автодорогах Рівненщини залишається складною. Так, торік на дорогах Рівненщини зареєстровано понад 2600 дорожньо-транспортних пригод. Це на 13 % більше, ніж у 2018 році. Також на третину збільшилася кількість ДТП, у результаті яких є постраждалі. На дорогах області загинуло 130 людей.

Про це повідомили представники Патрульної поліції Рівненської області під час засідання обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху за участю заступників голови ОДА Ігоря Тимошенка та Людмили Шатковської.

«Зберегти життя людей – наше головне спільне завдання. Таке доручення поставив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Ціль Уряду – зменшити кількість аварій на дорогах», - звернувся Ігор Тимошенко до присутніх.

ДТП відбуваються через перевищення безпечної швидкості,  порушення правил маневрування та безперешкодного проїзду,  недодержання дистанції, керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Окрім того, серед причин аварій також називають й недоліки в утриманні доріг та вулиць. Так, лише з початку цього року сталося 10 таких ДТП, у результаті яких загинуло 4 людини.

Саме тому під час наради Ігор Тимошенко доручив усім причетним службам проаналізувати усі місця та ділянки концентрації дорожньо-транспортних пригод на державних та місцевих автошляхах та вжити необхідних заходів стосовно мінімізації ризиків аварій. Серед них – посилення патрулювання, нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків тощо.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Рівненській області, торік на дорогах державного значення встановили 6 світлофорів, замінили 400 дорожніх знаків, поновили розмітку на 1300 км.

Втім, робота у цьому напрямку продовжиться і цьогоріч. Адже регіон бере участь у Всеукраїнській програмі «Підвищення рівня безпеки руху на дорогах Рівненської області». У рамках її реалізації будуть встановлені понад 70 світлофорів, облаштовані металеві огорожі, пішоходні переходи та розмітка з термопласту тощо. Нині оголошено тендер на закупівлі цих послуг.

Окрім того, працівники Укртрансбезпеки у Рівненській області провели рейдові перевірки перевізників з безпеки дорожнього руху. Лише з початку року відбулося 12 таких заходів. У результаті перевірили понад півтори тисячі транспортних засобів.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також