На Рівненщині притягнули до відповідальності 37 депутатів

Фото - ілюстративне

За перші 5 місяців 2020 року на Рівненщині у судах різних інстанцій на розглянули 124 справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. 

Так, за їх результатами до відповідальності притягнули 97 осіб, а саме 37 депутатів сільських, селищних, міських та районних рад, 31 посадова особа юридичних осіб публічного права, 20 службових осіб органів державної кримінально-виконавчої служби, а також 9 посадовців інших органів державної влади та місцевого самоврядування за порушення вимог фінансового контролю, а також вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Їх усіх оштрафували на загальну суму у понад 70 тис. грн.

Крім цього, впродовж року за фактами подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисного неподання ними зазначеної декларації відкрито 48 кримінальних проваджень за статтею 366-1 Кримінального кодексу України, з них 22 вже направлено до суду.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що один з керівників закладу охорони здоров’я Рівненщини вніс до щорічної декларації недостовірну інформацію про майновий стан, приховавши понад 860 тис. грн. Відтак, за цим фактом триває досудове розслідування.

Крім того, 15 посадових осіб на Рівненщині притягнуто до відповідальності за порушення, передбачені частиною 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», двох з них вже звільнили за це із займаних посад.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Читайте також