На Рівненщині призначили суддю

Учора, 24 листопада, президент України Володимир Зеленський підписав Указ, яким призначив в один із судів на Рівненщині суддю.

В документі йдеться про призначення відомої в регіоні судді-блогерки Олександри Жуковської на посаду судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області.  За словами самої судді, її призначено на посаду на безстроковий термін (тобто до 65 років, якщо вона за власним бажанням не захоче піти у відставку раніше).

"Президент України В.Ф. Янукович призначив мене на посаду судді строком на 5 років. Президент України П.О. Порошенко привів до присяги на вірність Українському Народу і перевів у працюючий суд. Президент України В.О. Зеленський призначив суддею безстроково (тобто до 65 років, якщо я сама не забажаю піти раніше). Це був довгий і складний шлях. Але на моєму прикладі можете переконатись, що функції президентів щодо суддів - церемоніальні.", - прокоментувала своє призначення Олександра Жуковська.

За словами пані Жуковської, вона чекала цього призначення 1 рік і 5 місяців. 

Нагадаємо, що Олександра Жуковська - багатодітна мама, і нині вона очікує на появу своєї четвертої дитини. Сьогодні суддя перебуває у декретній відпустці у зв'язку з вагітністю і майбутніми пологами, але планує повернутися до роботи вже за 5-6 місяців.

Читайте також