На Рівненщині продовжують шукати нелегальних працівників

фото - Фейсбук

Комісійні обстеження роботодавців з питань оформлення трудових відносин будуть у кожному населеному пункті Рівненщини, пише Управління Держпраці у Рівненській області

В усіх районах Рівненської області тривають комісійні обстеження суб’єктів господарювання на предмет оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Районні робочі групи з питань легалізації праці, створені при РДА, мають побувати з комісійним обстеженням у кожному населеному пункті району. Усі заходи відбуваються спільно з фахівцями Управління Держпраці, ДФС, Пенсійного фонду та інших територіальних органів влади.

Так, нещодавно, Острозька районна група побувала у селах Верхів, Гремяче, Українка, Плоска. Під час виїзду було обстежено 11 СПД (суб’єктів підприємницької діяльності) за участі заступника начальника відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Маргарити Захарчук.

А Дубенська районна група побувала у селах Соснівка та Семидуби. Посадові особи, зокрема, головний державний інспектор праці Управління Держпраці Григорій Пасєка, представники Нацполіції, РДА, ДФС побували в 5 закладах торгівлі і поспілкувалися з 4 роботодавцями та їх найманими працівниками. 

Головне завдання робочих груп – роз’яснити переваги легальної праці та провести превентивний моніторинг додержання роботодавцями вимог трудового законодавства.

Читайте також