На Рівненщині прокурор поспілкувався із школярами

У смт. Зарічне  прокурор провів зустріч із школярами  у межах заходу «День відкритих дверей»

Виконувач обов’язків начальника Зарічненського відділу Сарненської місцевої прокуратури Олександр Галушко 6 грудня 2018 року  зустрівся із учнями 10 класу Зарічненського НВК, які завітали до Зарічненського районного суду Рівненської областів межах заходу «День відкритих дверей».

Темами виступу прокурора стали актуальні для підліткового середовища питання, зокрема поняття юридичної відповідальності та її різновиди, вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність та мета кримінального покарання. Також з дітьми обговорено особливості гарантій, що надані кримінальним процесуальних законом для неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом.

Протягом минулого та поточного років на території Зарічненського району неповнолітніми злочинів не вчинялося. Вказаного результату досягнуто передусім завдяки належній профілактичній діяльності правоохоронних органів та подібним заходам з правового виховання серед школярів.

За результатами цієї зустрічі прокурором відмічено високий рівень знань серед учнів ЗарічненськогоНВК з дисципліни основи правознавства та зацікавленість у подальшому підвищенні рівня своєї правової свідомості.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також