На Рівненщині прооперували пораненого лебедя

Травмованого лебедя, якого знайшли активісти, вже прооперували. Птах знаходиться у стаціонарі.

Про це повідомляє Пропозиція онлайн

Операція з порятунку лебедя розгорнулася на річці Замчисько в Костополі. Навесні пара лебедів привела восьмеро пташенят, і до цього часу усі вони були живі і здорові. Аж поки небайдужі костопільчани, які приходять до річки годувати птахів, не помітили у одного з них глибоку рану на шиї. Птаха вирішили рятувати. Про операцію раніше повідомила костопільчанка Альона Сокол.

Завдання нелегке, адже спіймати лебедя узагалі важко, а тут ще й батьки до нього не підпускають. На щастя, вдалося: костопільчанка Ольга Верета відвезла поранене пташеня у ветеринарну клініку Центр здорової тварини.

У неділю ветлікар Микола Кичан прооперував його. Лікар каже, що рана глибока і задавнена, тож поки він не дає прогнозів стану здоров’я. Птах залишається на стаціонарі під наглядом.

Микола Кичан вже домовився з власником приватного ставка, куди на деякий час можна буде випустити птаха до повного одужання, якщо його стан поліпшиться.

Люди припускають, що лебеденя могло поранитися рибальськими сітями, однак ветлікар сумнівається у цьому, адже в такому разі рани були б з кількох сторін, а вона одна і дуже глибока.

Пара лебедів давно живе на Замчиську і щороку приводить пташенят, які виростають і відлітають. У морозні зими усі лебеді відлітають з річки, а минулу зиму лебедина пара тут і зимувала, бо було тепло.

Фото з допису Альони Сокол.

Читайте також