На Рівненщині провели профорієнтаційну роботу для молоді (ФОТО)

Для молоді Вараша провели виїзний інформаційно-профорієнтаційний захід «У світі професій»

Вибір професії – один з найскладніших і найвідповідальніших кроків у житті молодої людини. Обрати професійне майбутнє молоді допомагає державна служба зайнятості.

Фахівці Вараської міської філії Рівненського обласного центру зайнятості спільно із соціальними партнерами провели виїзний інформаційно-профорієнтаційний захід «У світі професій» для учнів міських шкіл, педагогічних працівників, батьків ти безробітної молоді.

Майже 700 мешканців міста, з яких півтисячі - учнівська молодь, стали активними учасниками дійства.

«Основною метою заходу було привернення уваги молоді до актуальних на ринку праці професій, розширення світогляду та поглиблення знань про світ професій, формування в учнівської молоді стійкої мотивації до праці за робітничими професіями, формування готовності учнів до свідомого професійного самовизначення, популяризації актуальних професій на місцевому ринку праці, а саме: поліцейського, пожежника-рятувальника, військовослужбовця та робітника у сфері надання перукарських послуг», - повідомила директор Вараської філії Людмила Самохіна.

Учасники заходу відвідали професійний Non-stop - майданчики відкритого інтерактивного спілкування з працівниками ДПРЗ 2 ГУ ДСНС України в Рівненській області, Кузнецовського міського сектору ГУ ДСНС України в Рівненській області, ВЧ 3045 Національної гвардії України, Вараського відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області, які розповідали про професії за напрямком діяльності та демонстрували зразки озброєння, форми спеціалізованого одягу та військову техніку.

Для відвідувачів працювали яскраві експозиції у сфері перукарської майстерності та візажу. Працівники салону Milla провели майстер-класи створення зачісок та продемонстрували справжні дива перукарського мистецтва – надзвичайні б’юті-образи від  Тетяна Гриневич.  

Одночасно працювали консультаційні пункти служби зайнятості та усі охочі мали можливість на облаштованому місці пройти профдіагностичне тестування. А фахівці філії надавали консультації з правових питань, щодо ринку праці та послуг, які надає служба зайнятості.

Окремо, Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості презентував свої послуги. Фахівець філії детально інформувала про професії, за якими навчають в цьому навчальному закладі, умови навчання, можливості здобуття професії або підвищення кваліфікації чи перепідготовки.

Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять самостійно за допомогою та використанням різноманітних джерел. Проведення подібних профорієнтаційних заходів допоможе учням визначитись із своїм професійним майбутнім, а безробітним - успішно працевлаштуватися.

Повідомляє Рівненський обласний центр зайнятості

Читайте також