На Рівненщині провели тренінг для державних виконавців (ФОТО)

фото - Фейсбук

Державні виконавці Рівненщини вивчали сучасні практики виконання судових рішень, пише РОГО "Комітет виборців України".

Кращі практики виконання судових рішень вивчали державні виконавці Рівненщини на тренінгу в Рівному 26 липня. На заході увагу приділили, зокрема, проблемним моментам у законодавстві, які доволі часто створюють перешкоди на стадії виконавчого провадження.

Тема виконавчого провадження в Україні завжди актуальна, вважають експерти. Адже для людини важливе не саме рішення суду, а його виконання. Бо це і є той позитивний результат, якого вона хотіла досягти.

«Проблема в тому, що у нас немає досконалої процедури виконавчого провадження, – пояснює тренер, завідувач навчально-методичного кабінету підвищення кваліфікації Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, адвокат Олександр Кузь. – Звичайно, ідеальної системи не існує. Але, на жаль, закон про виконавче провадження, який був ухвалений у жовтні 2016 року, разом з позитивними моментами містить багато проблемних статей. Вони створюють перешкоди на стадії виконавчого провадження й ускладнюють сам процес. Моє завдання полягає в тому, щоб звернути на ці проблеми увагу нинішніх державних виконавців. На жаль, не завжди норми закону правильно використовуються на практиці. Цю ситуацію потрібно змінювати».

На тренінгу розглянули, зокрема, практичні аспекти відкриття виконавчого провадження, питання виявлення активів боржника, судову практику в справах про визнання недійсними торгів із реалізації майна.

«Я задоволена тренінгом, – ділиться враженнями начальник Демидівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Якимець. – Ми отримали багато корисної інформації, яка знадобиться у роботі. Нам, зокрема, пояснили ті моменти у законодавстві, де можуть виникати певні двозначності. Це цінний досвід».

Тренінг «Примусове виконання рішень: сучасний досвід і кращі практики» відбувався з ініціативи БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, у співпраці з Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, Головним територіальним управлінням юстиції у Рівненській області та РОГО «Комітет виборців України».

Читайте також