На Рівненщині пройшов флешмоб проти наркотиків

фото ілюстративне

На Дубровиччині прокурори долучилися до флешмобу«СТОП НАРКОТИК! ОБИРАЙ КОЛЬОРИ ЖИТТЯ»

Про проблему поширення наркоманії серед неповнолітніхобговорили організатори та учасники профілактичного заходу.

На базі Дубровицької районної дитячої бібліотеки 24 квітня 2019 року проведено профілактичний захід на тему: «Стоп наркотик! Обирай кольори життя» із залученням учнів 8 класу Дубровицького НВК «Ліцей-школа».

Вказаний захід проведено за участі працівників Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури, Дубровицького сектору пробації, представників районного центру СССДМ, бюро правової допомоги, районного відділу ДРАЦС та місцевої бібліотеки.

На зустрічі присутні доклали всіх зусиль щоб довести молоді, що наркотик – це біль матерів, які стоять на захисті здоров’я та життя своїх дітей, це зусилля вчителів, які намагаються навчити вести здоровий спосіб життя та суспільства, яке намагається донести, що наркотик – це пекло і туди не слід потрапляти. Краще відмовитися, чим почати вживати наркотичні та психотропні речовини, зроби кольоровим своє життя – таким було гасло зустрічі.

Проблема наркоманії є досить актуальною в українських реаліях. Із розвитком технологій, наркотики стали легкодоступними. Оскільки повідомлення рекламного характеру інтернет-магазинів заборонених речовин заполонили місто, їх малюють на парканах, будинках, зупинках громадської транспорту й навіть на стінах навчальних закладів. Аналіз фактів затримання осіб, які займаються онлайн збутом наркотиків через мережу Інтернет свідчить, що у більшості випадків навіть на вершині ієрархії таких угруповань стоять підлітки, які володіють навичками роботи в цій мережі. При цьому підлітки не замислюються над тим, що за будь-які незаконні дії з наркотичними речовинами може наступати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Підліткам пояснили, що кримінальна відповідальність за наркозлочини настає з 16-ти років, а види покарання за них описані в розділі 13 особливої частини Кримінального кодексу України. За незначні проступки в сфері незаконного обігу наркотиків може також наставати адміністративна відповідальність, передбачена ст.ст. 44, 106-1, 106-2 КУпАП. В залежності від виду скоєного злочину чи правопорушення у сфері незаконного обігу наркотиків винні особи можуть нести покарання – від штрафу до позбавлення волі.

Для підлітків роздали буклети на цю тему.

Маємо надію, що школярі зроблять для себе належні висновки та їх життя буде наповнене кольорами райдуги і не залишиться там місця наркотикам чи іншим шкідливим звичкам.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури

Рівненської області

Читайте також