На Рівненщині пройшов семінар про захист довкілля

фото - Фейсбук

У селі Великий Житин Шпанівської ОТГ відбувся семінар-тренінг «Екологічна спільнота – Підсилення спроможності громад у реалізації повноважень захисту довкілля», організований Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України у партнерстві з Фондом Міжнародної Солідарності. Про це пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Протягом дня представників об’єднаних та тих громад області, що поки на шляху до об’єднання, вчили підготовці проектів з місцевого розвитку. Особливий акцент робився на реалізації повноважень органів місцевого самоврядування в сфері охорони навколишнього середовища.

Як зазначила виконавчий директор АССОГУ Наталія Ключник, основна мета семінару-тренінгу - дати слухачам вже готовий інструмент написання та подання проектів, які допоможуть розвитку громади.

Спікерами на заході виступили: від Мінрегіону – Лідія Євтушенко, від Центру еколого-експертної аналітики Міністерства екології і природних ресурсів – Роман Мохнач.

У семінарі-тренінгу взяли участь і експерти Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон.

Читайте також