На Рівненщині рибпатруль оштрафував браконьєрів на понад 600 гривень

На Рівненщині упродовж останніх семи днів було зафіксовано 17 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомили у Рівненському рибоохоронному патрулі.

«За даний період на порушників накладено 663 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 11 од. заборонених знарядь лову, з них 6 од. по актах виявлення та вилучення безхазяйного майна та 12 кг водних біоресурсів», - повідомив керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, 27 травня 2021 року до Рівненського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про грубе порушення правил рибальства на р. Устя, поблизу вул. Ботанічна у м. Рівне Рівненської області. В результаті обстеження державними інспекторами, викрито двох місцевих мешканців, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою, загальною довжиною майже 10 метрів.

Проте, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На особу складено протокол про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.

Читайте також