На Рівненщині розчистять траси біля повітряних електромереж

На Рівненщині планують повністю обрізати гілки дерев, що ростуть в охоронній санітарній зоні під лінією проходження повітряних ліній електропередач.

Про це йшлося під час наради першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна за участю представників Рівнеобленерго, лісового та мисливського господарства, а також обласного управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту.

«Більшість відключень електроенергії під час негоди стаються через падіння гілок дерев на проводи ліній електропередач. Це загрожує не лише відключенням світла, але й несе велику загрозу життю людей. Тому наша головна задача - розчистити траси біля повітряних електромереж в санітарній зоні», - зазначив Сергій Подолін.

За його словами, під час сильних вітрів дерева, що знаходяться неподалік від лінії електропередач, можуть спричинити коротке замикання, обрив проводів та падіння опор, створюючи небезпеку для людей.

«Будемо залучати усіх причетних фахівців та спільно складати подальший план дій. Також потрібно провести попередній обхід, щоб визначити найпроблемніші ділянки», - зазначив Сергій Подолін. 

Читайте також