На Рівненщині розгорівся скандал через збір коштів на випускний у дитсадку

Фото ілюстративне

У дубенському дитсадку №6 виник скандал через збір коштів на організацію випускного. 

Про це розповів військовий Володимир Котяш. 

За словами чоловіка, про ситуацію у дитсадку йому розповіли самі батьки. А сам він займається цим питанням ще з 2015 року. 

Володимир додає, що у той час мав розмову із завідувачкою закладу Тамарою Нестеренко, яка створила так званий "договір із батьками". Проте, коли він із друзями прийшов до неї, то виявилось, що вона викинула цей договір, Також чоловік говорить, що скрін із Вайбер-переписки йому скинула одна із мам. 

Зокрема там говориться, що таке рішення батьки прийняли, поспілкувавшись з вихователями. Серед необхідного вказано: подарунки для вихователів та навіть килим. Таким чином з кожного з батьків просили здати по 500 гривень. 

  

Цікаво, що після розголошення повідомлення були видалені, а маму, яка надала цю переписку, почали критикувати. Мовляв, вона поставила вихователів у незручне становище. 

Чоловік говорить, що було б доцільно, якби заклад забезпечувала відповідна установа. А батьки при потребі могли б надсилати кошти на спецрахунок закладу. 

Володимир також зауважує, що неодноразово звертався до міського голови Дубна Василя Антонюка, проте той, мовляв, не реагує на звернення. 

- Не розумію, чого людям взагалі бракує. Моя особиста думка - це є приниження як зі сторони батьків педагога. Але є такі педагоги, які чекають подарунка. Їм не совісно брати, - додає чоловік. 

Водночас в управлінні освіти Дубна кажуть, що інформація, подана Володимиром є недостовірною та називають це все наклепом. Про це "Рівне Медіа" повідомила начальниця управління Наталія Іваницька

- Це все недостовірна інформація, яку ми будемо спростовувати у правовому полі. Крім того буде проведено службове розслідування, - сказала вона. 

Чиновниця стверджує, що ініціатива стосовно збору коштів на випускний надходила від батьків, а не від вихователів чи адміністрації закладу. 

- Жодної наради з приводу того, коли буде закінчуватися навчальний рік, які мають бути урочисті концерти чи заходи, не було. Чому мама так написала - це питання до неї, - говорить Наталія Іваницька. 

Також вона додає, що ніяких перемовин із вихователями стосовно збору грошей не було

Крім того Наталія Іваницька каже, що щодо цього факту вже звернулась із заявою до поліції - про вчинення адмінправопорушення (за ст. 173 та 173-1 КУпАП (стосовно "хуліганства" та "поширення недостовірної інформації"). 

Читайте також