На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю

У рамках Декади зайнятості для осіб з інвалідністю 26 листопада фахівці Рівненської районної філії, обласного центру зайнятості та центу професійно-технічної  освіти державної служби зайнятості провели профорієнтаційну акцію «Подорож до країни моїх професійних мрій». Вихованців Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ст., де навчаються дітки з вадами зору, запросили на презентацію до навчально-виробничого комплексу.

Заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко звернулася до школярів зі словами: "Вибір професії – дуже важливий та надзвичайно відповідальний шлях, адже від цього, здебільшого, залежить, як в подальшому складеться доля людини. Тому кожен з вас повинен самостійно свідомо та виважено здійснити такий вибір". Вона побажала всім учасникам знайти своє покликання – виявити себе у праці, яка б найкраще відповідала стану душі, поклику серця, інтересам, потребам та способу життя, стати справжніми майстрами у галузі майбутньої професії, та запросила здійснити подорож до цікавої, чарівної країни професійних мрій.

Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик презентувала присутнім професії, яких навчають у РЦПТО ДСЗ, провела екскурсію навчальним відділенням.

«А щоб сьогоднішня профорієнтаційна акція була ще більш вдалою, ми хочемо подарувати вам красу. Слухачі нашого навчального закладу разом із майстрами виробничого навчання допоможуть вам створити нові образи та втілити їх у життя. Для того, щоб почувати себе впевнено та отримати масу задоволення, ми постараємося кожного з вас зробити принцом чи принцесою», – додала Майя Степанівна.

Викладачі та слухачі РЦПТО ДСЗ вдало презентували свої майстер-класи. Дівчатка та хлопчики з захопленням спостерігали за технікою нанесення візажу, створенням гарних зачісок, професійного манікюру та з задоволенням допомагали майстрам у цьому. З особливою цікавістю діти знайомилися з професіями кухаря і кондитера та мали змогу долучитися до приготування та випікання кулінарних виробів. Охочих «доторкнутися» до майбутньої професії було чимало.

Директор Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи №1 Євгенія Фалко висловила щиру подяку колективу Рівненської обласної служби зайнятості за співпрацю, допомогу та духовну підтримку вихованців навчального закладу.

 

Рівненський обласний центр зайнятості

Читайте також