На Рівненщині розпочалася операція "Мігрант"

фото ілюстративне

Працівники поліції з початку серпня проводять оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», метою яких є виявлення, перевірка іноземців і осіб без громадянства щодо дотримання ними міграційного законодавства.

У Рівному за результатами перевірок складено вісім протоколів за статтею 203 КУпАП, тобто, порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. Ще один протокол за статтею 205 — невжиття громадянами, які запросили в Україну іноземців і осіб без громадянства в приватних справах і надали їм жилу площу, заходів до забезпечення у встановленому порядку їх своєчасної реєстрації.

Чотири протоколи за статтею 203 та три за статтею 205 Кодексу України про адміністративні правопорушення склали органи міграційної служби в Рівненському районі. 

У Млинівському, Рокитнівському, Радивилівському, Острозькому, Костопільському, Березнівському, Володимирецькому, Вараському, Дубровицькому, Здолбунівському та Гощанському складено по одному протоколу на іноземців, або осіб без громадянства, за порушення міграційного законодавства. Крім того, два — у Сарнах за статтею 203 КУпАП, а у Володимирці один — за статтею 205 КУпАП. 

Також поліцейські направили до Державної міграційної служби вісім подань про примусове повернення іноземців, які порушили правовий статус.

Варто зазначити, що громадяни, які запросили в Україну іноземців і осіб без громадянства в приватних справах і надали їм жилу площу, несуть відповідальність за їх своєчасну реєстрацію. Невжиття таких заходів передбачає штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також