На Рівненщині розпочали вакцинацію проти поліомієліту через спалах у багатодітній родині

Ілюстративне фото

На Рівненщині розпочали вакцинацію дітей проти поліоміеліту. Це пов'язано із спалахом вірусу в одній із родин - там захворіли семеро дітей.

Ситуацію із захворюваністю та щепленнями у області прокоментував директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Олег Вівсянник.

"На сьогодні у області є близько 67 тисяч дітей віком до 5 років, яким показано профілактику шляхом проведення вакцинації від поліоміеліту. Враховуючи наявність складної епідситуації, тобто наявності спалаху у Рівненській області, в першу чергу буде проведено так званий нульовий рівень вакцинації - це на рівні територіальної громади. Щеплення розпочалися вже сьогодні та будуть тривати до 22 жовтня. Наступні рівні вакцинації - це другий рівень та третій рівень - будуть проведені упродовж 90 днів по всій території області", - зазначив пан Вівсянник.

За словами чиновника, у області достатньо вакцини, щоб забезпечити повноцінну профілактику поліоміеліту. Однак, не всі батьки погоджуються щеплювати своїх дітей з різних причин.

"Щодо відмов від вакцинації, ми повинні усвідомити, що батьки, які не дозволяють вакцинуватися своїм дітям, повинні нести повну відповідальність як за їх здоров'я, так і за ймовірність поширення вірусної інфекції на інших осіб", - додав Олег Вівсянник.

Читайте також