На Рівненщині розпочався сезон полювання на пернату дичину

В суботу розпочався сезон полювання на пернату дичину, який буде тривати до 01 листопада поточного року. Любителі полювання з’їхались до мисливських угідь на різних видах транспорту.

Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу повним складом із залученням громадських інспекторів спільно з працівниками правоохоронних органів та лісової охорони взяли участь в рейдових заходах в період відкриття сезону полювання. Рейдовими групами проводилась роз’яснювальна робота, перевірялись документи на право полювання.

Нагадаємо, що днями полювання є субота, неділя, середа, а на дичину вирощену на фермах та випущену в угіддя під постріл днем полювання є четвер.

 Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:
- посвідчення мисливця;
- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;
- дозвіл на добування мисливських тварин (ліценція, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);
- відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
- паспорт на собак мисливських порід.

 Для збільшення пропускної спроможності мисливських угідь обласної організації УТМР прийняті такі норми відстрілу пернатої дичини мисливцем за день полювання:
качки – 3 шт.; ниркові – 1 шт.; гуси – 1 шт.; лиски – 3 шт.; перепілку – 10 шт.; кулики – 5 шт.; голуби – 5 шт.

 За незаконне добування або знищення птахів нараховуватимуться такі збитки:
гуси, куріпка сіра – 2 тис. грн.; голуби, качки, кулики, лиски, перепілка – 1 тис. грн.

 Також передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил полювання у вигляді штрафу: на громадян від 102 грн до 1020 грн., на посадових осіб від 510 грн до 1530 грн.

 Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом з представниками Національної поліціі та обласних управлінь лісового та мисливського господарств здійснюватимуться заходи по виявленню браконьєрів на території Житомирської та Рівненської областей.

Шановні громадяни будьте обережні та дотримуйтесь правил полювання! В разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефони «Гарячої лінії» за номерами: 068-717-03-34 та
(0412) 46-49-54

Читайте також