На Рівненщині розслідують вбивство власника пилорами

фото ілюстративне

Під процесуальним керівництвом прокуратури області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, розбійного нападу, незаконного заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб та приховування особливо тяжкого злочину.

В ході досудового розслідування слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що 25-річний житель Рівненщини, будучи раніше судимий, у травні 2019 року у вечірній час, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на території лісопильної рами, під час конфлікту з власником пилорами, спричинив останньому тілесні ушкодження, від яких він помер на місці події.

Після заподіяння смерті 43-річному односельцю, зловмисник заволодів грошовими коштами потерпілого в сумі близько 900 грн., після чого, з метою приховування злочину, зателефонував своєму 32-річному знайомому, з яким тіло потерпілого на його ж автомобілі «Volkswagen Touareg» вивезли з місця вчинення злочину.  Біля села Кам’янка Олевського району вони приховали тіло потерпілого у лісовому масиві. В подальшому, доїхавши до Коростеня, поблизу однієї із АЗС, у зв’язку з пошкодженням позашляховика, залишили його і попутним транспортом дісталися додому.

Прокуратурою області 07.11.2019 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню вказаних осіб за п.п. 4, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 289, ч. 1 ст. 396,      ч. 2 ст. 289 КК України.

Судом двом обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 2 ст. 115 КК України у виді позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також