На Рівненщині рятувальники перевіряли наявність протипожежного водопостачання (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

Результат оперативного гасіння пожежі залежить від злагодженості дій пожежно-рятувальних підрозділів та наявності вогнегасних речовин. Однак, кожна друга пожежа в місті ліквідовується із встановленням пожежних автомобілів на вододжерело, тому неабияку роль в гасінні пожеж становить справність зовнішнього протипожежного водопроводу підприємств, установ, організацій та міста в цілому.

Рятувальники 2 рази в рік проводять перевірку протипожежного водопостачання району виїзду пожежної частини. Так у період з 2 по 08 травня персоналом чергових караулів 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області спільно з представниками Кузнецовського міського комунального підприємства було проведено перевірку працездатності пожежних гідрантів з пуском води по мікрорайону Вараш, Будівельників, Перемоги та Ювілейний.

Велика увага приділялася наявності твердих під’їздів, покажчиків, які вказують точне розташування гідрантів та тиску у водопровідній мережі. Все це повинно забезпечувати безперешкодну, безперебійну подачу води на гасіння пожежі, зменшення людських жертв та матеріальних збитків. Перевіркою було встановлено, що всі пожежні гідранти знаходяться у справному стані та готові до експлуатації в разі необхідності.

Повідомляє Кузнецовський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також