На Рівненщині селянам надавали правову допомогу

фото - Фейсбук

У селі Мала Любаша Костопільського району відбувся виїзний прийом громадян, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

У четвер, 28 лютого в рамках роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги у населених пунктах Рівненської області відбулося консультування громадян на базі сільської ради Малолюбашанської ОТГ Костопільського району.

Участь у заході взяли: заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби Вячеслав Бедикайло, начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Олена Міщур та працівник Костопільського бюро правової допомоги Ірина Яскал.

Мешканців населеного пункту цікавили питання порядку спадкування майна, реєстрації права власності на нього, поділу (виділу) об’єкта нерухомості та виділення частки із спільного майна подружжя в натурі. 
В рамках правопросвітницької роботи працівники Рівненської юстиції проінформували громадян про превентивні заходи захисту майна (в тому числі щодо запобігання рейдерським захопленням земельних ділянок), роботи комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації та переваг в отриманні електронних послуг он-лайн. Посадові особи сільської ради дізналися про можливість здійснення функцій у сфері державної реєстрації.

Крім того, з метою надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення, цього ж дня проведено консультативну роботу в Управлінні праці та соціального захисту населення Костопільської районної державної адміністрації.

Читайте також