На Рівненщині ще чотири парафії приєднались до ПЦУ

На Рівненщині триває вихід релігійних громад з-під підпорядкування московського патріархату та приєднання їх до Православної церкви України. 

Як повідомляє Рівненська єпархія ПЦУ, днями до Єдиної Помісної церкви приєднались ще чотири парафії. 

Так, 6 травня відбулися загальні збори релігійної громади Свято-Параскевської парафії Сарненської єпархії УПЦ МП с. Озерськ Дубровицького району, на яких було прийняте рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції УПЦ МП та перехід до ПЦУ.

У Рафалівській селищній громаді перша громада вирішила перейти до ПЦУ. Загальні збори відбулися 8 травня у релігійній громаді Свято-Георгієвської парафії Сарненської єпархії УПЦ МП с. Суховоля Володимирецького району, на яких було прийняте рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції УПЦ МП та перехід до Православної Церкви України. 
 

Також в цей день відбулися загальні збори Релігійної громади Петропавлівської парафії с. Хорів Острозької ОТГ Рівненської області, на яких було прийняте рішення про зміну канонічної підлеглості. За це рішення громада проголосувала одноголосно.

Крім того у с. Милятин Острозького району громада також вирішила перейти під юрисдикцію ПЦУ. 

Проте лише вдова покійного настоятеля храму Тетяна Сегень вирішила залишитись в єдності з московським патріархатом та не змогла спокійно прийняти рішення членів релігійної громади про зміну канонічної підлеглості. Вона намагалася перешкодити парафіянам зайти до храму та відмовлялась передати ключі від храму. Тому для забезпечення правопорядку та цілісності майна релігійної громади було прийнято рішення опечатати будівлю храму до завершення процедури реєстрації статуту релігійної громади у новій редакції та внесення змін до відомостей про юридичну особу до єдиного державного реєстру. 

Нагадаємо, перед цим про вихід з московського патріархату та приєднання до ПЦУ проголосували у селі Білашів на Острожчині. 

Таким чином на Рівненщині за три дні до ПЦУ перейшли п'ять громад. 

Читайте також