На Рівненщині ще можна здати нелегальну зброю без покарання (ФОТО)

За дванадцять днів проведення місячника добровільної здачі зброї до поліції принесли 125 одиниць зброї, 101 боєприпас та 17 спецзасобів.

 

За словами начальника сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Рівненській області Олександра Самсонюка, за час проведення місячника до підрозділів поліції області здано 81 одиницю гладкоствольної мисливської зброї, 17 – саморобної зброї, 16 — холодної зброї, 7 – нарізної мисливської та 4 одиниці армійських зразків.

Окрім того, громадяни здали 101 боєприпас різного калібру та 17 спеціальних засоби, серед яких 10 газових пістолетів та револьверів. Вилучене відправлено на експертизи, за результатами яких зброю утилізують, або зареєструють згідно із законодавством.

Поліцейські нагадують, що особи, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, за бажанням особи може бути зареєстрована у власність в установленому порядку. Зброю можна здати в підрозділи Головного управління Національної поліції області за місцем проживання громадян.

 

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області  

Читайте також