На Рівненщині школи працюють без пожежної сигналізації

фото ілюстративне

Рівненською місцевою прокуратурою захищено інтереси вихованців загальноосвітніх навчальних закладів міста

Рівненською місцевою прокуратурою постійно вживаються дієві заходи щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства засобами представницького характеру.

Численні повідомлення в засобах масової інформації про випадки пожеж у дитячих закладах, що призвели до трагічних наслідків, свідчать про актуальність цієї проблеми та нагальність потреби у її вирішенні.

Водночас, перевірки міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області показали, що протягом тривалого часу ряд загальноосвітніх закладів освіти міста Рівне функціонують з суттєвими порушеннями правил пожежної безпеки.

Зокрема, у приміщенні ряду навчальних закладів міста не обладнано систему автоматичної пожежної сигналізації, не забезпечено системою оповіщення про пожежу, посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки тощо.

А тому, з метою реагування та попередження негативних наслідків, місцева прокуратура  звернулася до суду з відповідним позовом зобов’язального характеру до Рівненської міської ради про вчинення певних дії на усунення виявлених порушень.    

Рівненським окружним адміністративним судом позов місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі, визнано протиправною бездіяльність міської ради та зобов’язано  місцеву владу вжити заходи, направлені на забезпечення пожежної безпеки у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Джерело:https://prokuraturamista.rv.ua/

Читайте також