На Рівненщині сільських голів будуть судити за підробку документів

фото ілюстративне

Двох сільських голів підозрюють у службовому підробленні

Прокурором області 28.09.2018 повідомлено одному із сільських голів Корецького району про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (видача завідомо неправдивого офіційного документа).

Так, досудовим слідством встановлено, що сільський голова здійснив видачу завідомо неправдивого рішеннясесії сільської ради, яким надав дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки в одному із населених пунктів Корецького району, шляхом проставлення особистого підпису та відтиску печатки сільської ради. Однак вказане питання на сесії сільської ради не розглядалось і таке рішення не приймалось.

Також, 28.09.2018 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення одному із сільських голів Сарненського району Рівненської області. Він підозрюється у видачі завідомо неправдивих офіційних документів (тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України), та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України).

Зокрема, цей сільський голова здійснив видачу завідомо неправдивих офіційних документівпро нарахування та виплату зарплати одному з працівників сільської ради, якийу робочий час був відсутній і перебував за межами території Рівненської області.

В результаті протиправних дій сільського голови на користь працівника сільської ради незаконно нараховано заробітну плату в сумі 33 тис грн та матеріальну допомогу в сумі понад 9 тис грн з коштів місцевого бюджету. У зв’язку з цим територіальній громаді вказаного органу місцевого самоврядування завдано майнової шкоди.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також