На Рівненщині сільський голова завдав збитків громаді на понад 1,4 млн грн

фото ілюстративне

На Рівненщині судитимуть колишнього сільського голову, який завдав збитки членам колективного підприємства на суму понад 1,4 млн грн

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього сільського голови Здолбунівського району, який обвинувачується у вчиненні злочинів, що передбачені ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 32 ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене повторно).

На підставі зібраних працівниками прокуратури та поліції доказів, встановлено, що обранець громади, діючи в інтересах місцевого фермерського господарства, неправомірно завірив печатками органу місцевого самоврядування завідомо неправдиве рішення співвласників майна про передачу у приватну власність майна пайового фонду, яке насправді не приймалося, про що підозрюваному було відомо. 

У подальшому, за результатом розгляду поданих приватною структурою до виконавчого комітету органу місцевого самоврядування звернень, вказаний сільський голова підписав рішення, на підставі якого видано свідоцтво про право приватної власності на 5 об’єктів нерухомості (склади, магазини та майстерня) загальною вартістю понад 1,4 млн грн.

Такими діями завдано тяжкі наслідки громадянам – колишнім членам колективного сільськогосподарського підприємства у виді незаконного вибуття з їх власності вказаного нерухомого майна. 

На сьогодні до фігуранта кримінального провадження судом застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. 

Додатково: санкція статей КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також