На Рівненщині слідкуватимуть за чистотою виборчого процесу (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Реагування поліції на порушення буде принциповим для усіх учасників виборчого процесу

На цьому шостого лютого під час робочої наради у Головному управлінні Нацполіції Рівненщини наголосив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

«Правоохоронні органи відстежують ситуацію навколо процесів, пов’язаних із виборчою кампанією. Абсолютно всі повідомлення мають розглядатися негайно та отримувати належну правову оцінку», — зауважив Михайло Апостол.

Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький зазначив, що на сьогодні є чіткий план взаємодії між правоохоронними структурами. Поліцейські також тісно співпрацюють з громадською мережею «Опора». На базі Головного управління функціонує ситуаційний центр, у якому фахівці та аналітики відстежують усі події, пов’язані з виборами. Зокрема, у слідчому управлінні поліції Рівненщини створена спеціальна група, яка надаватиме правову кваліфікацію фактам порушення виборчого законодавства.

Присутні обговорили основні аспекти у забезпеченні публічної безпеки та порядку у період виборчої кампанії та в день голосування.

«Головне завдання поліції — моніторинг, превенція, фіксація, реєстрація і проведення якісного досудового розслідування, — підсумував Михайло Апостол, додавши, що правоохоронні органи повинні докласти усіх зусиль і в межах наданих їм повноважень забезпечити проведення чесних і прозорих виборів. 

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також