На Рівненщині спеціалісти рибоохоронного патруля знищили понад 20 км сіток

Рівненський рибоохоронний патруль здійснив утилізацію конфіскованих заборонених знарядь лову. Так, утилізували 946 одиниць (сітки, «павуки», «екрани», неводи, ятері та ін.). Загальна довжина знищених сіток склала 20 945,3 метрів. Крім того знищили 5 електроловів з акумуляторними пристроями та 3 гумових човни.

Знищувались, ті знаряддя лову згідно яких судами прийняли рішення щодо їх знищення, а також знаряддя лову, які вилучені за актами безгосподарського майна. Ліквідація здійснювалася шляхом приведення заборонених знарядь в непридатність для використання – рубанням та різанням. У подальшому знищені знаряддя лову будуть вивезені на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

Протягом 2020 року працівниками Рівненського рибоохоронного патруля було викрито 1 219 порушень природоохоронного законодавства. Під час рибоохоронної діяльності у громадян вилучили 984 одиниць заборонених знарядь лову ( 876 сіток, загальною довжиною 22 079 м, 14 – колючих, 6 – засобів та знарядь лову підводних мисливців і 5 електроловів ). Знаряддя лову, які вилучались згідно складених адміністративних протоколів, зберігались в Управлінні до прийняття відповідного рішення у суді.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540-53-90.

Читайте також