На Рівненщині спецшкола відзначила свій 80-річний ювілей

Днями Острозька спеціальна школа № 1 відзначила своє 80-ліття. На урочисте святкування зібралися вихованці закладу, його випускники, вчителі, ветерани, представники місцевої та обласної влади. Учні підготували незабутній концерт. Не зважаючи на те, що діти мають порушення слуху, вони чудово танцювали та виконували пісні мовою жестів.

«Ваша школа надає якісні освітні послуги. Тут створені  ідеальні умови для розвитку дітей з порушеннями слуху, і позитивні результати ми всі бачимо. В закладі навчаються діти з особливими освітніми потребами не тільки з Рівненщини, але й із сусідніх областей», - розповів начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський.

Завдяки талановитим педагогам та тісній співпраці школи з обласним центром «Інваспорт» Острозька спеціальна школа вже має своїх професійних спортсменів. Учениця 10 класу Анжеліка Юглічек є кандидатом у майстри спорту України з волейболу. А учні 10-А Микола Полюх та Василь Барабаш виконали перші дорослі спортивні розряди та стали кандидатами до юнацької збірної з волейболу. За свої досягнення хлопці нагороджені стипендіями Президента України. Учень 12 класу Поминчук Денис входить до резерву збірної України з волейболу.  

У художній самодіяльності школа має переможців всеукраїнських, обласних, районних фестивалів та конкурсів: «Барви життя», «З вірою в майбутнє», «Золота масочка», «Моя країна – Україна». 

З нагоди ювілею педагогам вручили почесні грамоти, а закладу - подарунки. Під час свята діяла виставка робіт вихованців, серед яких вироби декору, картини, вишиті роботи та художні фото.

Про це повідомили у пресслужбі управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Читайте також