На Рівненщині спіймали нелегальних видобувачів піску

Фото - Управління СБУ в Рівненській області

На Рівненщині у Костопільському районі Служба безпеки України блокувала незаконний видобуток піщаної суміші в промислових масштабах.

Відомо, що одна із місцевих комерційних структур під виглядом організації зони відпочинку розпочала у 2016 році незаконну розробку надр державного лісового угіддя. Порушники зняли ґрунтовий покрив на ділянці площею понад 14 гектарів.

За даними слідства, у середньому за день зловмисники вивозили від 10 до 20 вантажівок із піском по 20 тонн кожна. Реалізовували нелегально видобуту суміш місцевим приватним фірмам за ринковими цінами в обхід податкового законодавства.

На місці нелегальної розробки утворився кількаметровий піщаний кар`єр.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Наразі на місці нелегального промислу вилучено важку техніку та земснаряд.

Тривають слідчі дії. Встановлюються коло осіб, причетних до протиправної діяльності, у тому числі й посадовці лісового господарства.

Читайте також