На Рівненщині спіймали шахраїв, які забирали товар на пошті, але не платили за нього

На Рівненщині спіймали шахраїв, які забирали великі партії товарів та не платили за них. Збитки склали понад 500 тисяч гривень.

Про це повідомили у прокуратурі Рівненської області.

Слідчі з'ясували, що один із мешканців Житомирщини, який перебував у Рівненському СІЗО, замовляв через онлайн-платформу великі партії одягу, побутової техніки та інших товарів. Щоб, ніби-то, не переплачувати відсотки за накладений платіж, чоловік просив занижувати вартість посилки і відправляти товар на довірену йому особу.

Пізніше спільники чоловіка забирали товар з пошти із підробними паспортами.

Правоохоронці провели 16 санкціонованих обшуків в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», а також житлових, нежитлових приміщеннях та транспортних засобах фігурантів на території Житомирської області, та у Києві.

Було вилучено: мобільні телефони з картками операторів мобільного зв'язку, банківські картки, мотоцикл, нелегальну зброю, техніку, квадрокоптери, мішки з насінням, схожим на макове, великі партії нового одягу та блокноти з чорновими записами.

Наразі встановлено 10 потерпілих з різних регіонів країни (3 - з Рівненщини), яких ошукали зловмисники. Загальна сума завданих громадянам збитків сягає двох мільйонів гривень.

Читайте також