На Рівненщині сталося майже 50 крадіжок електрообладнання

фото - Фейсбук

Збитки та небезпека, на яку наражають себе та інших крадії, просто вражають, пише Рівнеобленерго.

Не будьте осторонь крадіжок електрообладнання, а також пошкодження майна енергетиків. Адже врешті-решт страждають від таких незаконних дій самі споживачі - масові крадіжки електрообладнання стають причиною відсутності електропостачання в населених пунктах Рівненщини.

Крадії електромереж не гребують навіть крадіжками під час стихійного лиха, користуючись поривами ліній. Зокрема, під час минулотижневої негоди (у період з 24 до 26 вересня) було скоєно три подібних злочини – у Дубровицькому, Демидівському та Рівненському районах. Злочинці просто зрізали електропровід з кількох прогонів ліній електропередачі. Відтак, це уповільнювало роботи енергетиків з відновлення електропостачання.

Показовою була і крадіжка у Гощанському районі, коли злодії зрізали понад 2 км проводів у селі Бочаниця. Мешканці населеного пункту залишилися без резервного живлення на випадок аварійного відключення під час погіршення погодних умов.

Загалом від початку 2018 року на Рівненщині сталося 49 крадіжок обладнання ПрАТ «Рівнеобленерго», якими було завдано збитків підприємству на суму 593 тис.грн. Злодії вкрали 21 км електропроводів та 4 т трансформаторної оливи! Щодо усіх злочинів було повідомлено поліцію. Дані про усі випадки були внесені до ЄРДР. Варто зауважити, що 7 таких крадіжок цьогоріч поліцейськими та працівниками «Рівнеобленерго» було розкрито. Тобто відповідальність за скоєне рано чи пізно настане.

Звертаємося до усіх споживачів електроенергії – не залишайтеся осторонь, виявляючи спроби демонтажу обладнання або зливу оливи на підстанціях, зняття проводів ліній електропередачі, факти відкриття дверей підстанцій та проведення будь-яких робіт людьми, які не є працівниками енергокомпанії (це можна визначити за спецодягом та написом на машині). ПрАТ «Рівнеобленерго» просить відразу повідомляти компанію та поліцію – спільні дії з попередження крадіжок – запорука якісного та безпечного електропостачання! Адже, крадіжки електрообладнання - це не лише знеструмлення споживачів, збитки для компанії, а й загроза життю людей, які наражають себе та оточуючих на небезпеку ураження електричним струмом.

Про факти крадіжок та пошкодження майна ПрАТ «Рівнеобленерго» звертайтеся за номерами телефонів (0362) 694-298 або 694-479, за адресою: м. Рівне, вул. Князя Володимира, 71 або в район електричних мереж за місцем проживання.

Читайте також