На Рівненщині старий будинок культури переобладнають на сучасну школу (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Будинок культури у Жобрині Рівненського району довгі роки не функціонував. Збудоване у 90-х роках приміщення на сьогодні занедбане та в аварійному стані. Тому будівлю вирішили реанімувати та переобладнати під навчальний заклад.

Побудова другої школи для села є вкрай необхідною. Адже існуючої однієї замало – діти навчаються у дві зміни, а деяким незручно добиратися.

Стан будівлі проінспектував перший заступник голови ОДА Віталій Ундір разом із головою Рівненської РДА Володимиром Пилипчуком.

«Реалізують проект за кошти ДФРР разом зі співфінансуванням місцевого бюджету. Зараз на реконструкцію виділено 2 мільйони 700 тисяч гривень. Наша ціль – повністю змінити приміщення та зробити з нього нову сучасну школу. Тут повинен працювати такий навчальний заклад, як у Корнині, Шпанові, Піскові та Горбакові», – зазначив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Спочатку тут демонтують існуючі перегородки, після чого укріплять стіни. Конструкцію самої будівлі хочуть підсилити, тим самим вивести її з аварійного стану. Окрім цього, в будівлі встановлять двері, енергозберігаючі вікна та проведуть водопостачання. Після чого розпочнуть працювати над побудовою навчальних класів та благоустроєм території.

Читайте також