На Рівненщині стартував чемпіонат України із пішохідного туризму

На Рівненщині стартував 47 чемпіонат України з пішохідного туризму серед юніорів. У мальовничому селі Теремне, що на Острожчині, зібралося близько трьохсот учасників із 21 області України та м. Києва.

Привітали юних туристів із початком змагань заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, голова районної адміністрації Богдан Турович, начальник управління освіти Григорій Таргонський та інші.

«Ви не просто любителі, а справжні патріоти, спортсмени, друзі по духу та завзяттю, для вас туризм – це енергія життя. Бажаю всім учасникам змагань вдалих стартів та успішних фінішів», − звернувся до присутніх Віталій Ундір. 

До складу нашої збірної увійшли юні пішохідники з Рівного, Дубенщини та Острожчини. Своїх вихованців на Всеукраїнських змаганнях представляють тренери Леонід Ольховик та Надія Самборська, які виховали не одне покоління у Станції юних туристів.

Суддя Національної категорії зі спортивного туризму, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Олександр Наровлянський розповів про умови змагань. Учасники проходитимуть командні та особистісно-командні дистанці, серед яких «Крос-похід» та «Смуга перешкод».  

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також