На Рівненщині студенти виграли 50 тисяч гривень

Онлайн-змагання проєктів із медіаграмотності “Інфотон” відбулося 6-8 листопада. Подія проходила у форматі хакатону: за 48 годин команди з учасниками від 13 до 25 років мали створити власні проєкти з медіаграмотності.  Три переможці виграли 50 тис. гривень на розробку проєктів. Команда від Острозької академії взяла участь і виграла конкурс.

Про це повідомляє Ostroh.info

У команді були студенти-кібернетики Василь Чухілевич, Василь Павельчук, Тарас Радченко, Назар Душко й студенти-журналісти Анна Щерба, Михайло Іващук, Ярослава Нікітюк і Оксана Кривіцька.

Організаторкою команди, а надалі й лідеркою була студентка першого курсу “Журналістики” Анна Щерба. Дівчина розповідає, що на подію натрапила випадково, гортаючи стрічку фейсбуку.

“У Школі журналістики та комунікацій ми дуже часто говоримо про медіаграмотність. Тому без жодних сумнівів ми почали обговорювати ідеї для власного проєкту з медіаграмотності. До команди спочатку залучили саме учасників Школи, а потім підбирали за потребами. Ми зібрали людей, які змогли створити прототип онлайн-гри з медіаграмотності. Склад команди досить символічний: 4 журналістів, 4 кібернетиків”, — розповідає дівчина.

Попереду в команди ще багато етапів реалізації гри. Хоча, розробник Василь Чухілевич розповідає, що найважче позаду.

Читайте також