На Рівненщині створять науково-технологічний парк «INSITY»

Установа діятиме на базі Національного університету водного господарства та природокористування. Засновником парку стане Агенція регіонального розвитку Рівненської області.

«Є необхідність переформатувати регіональний розвиток. Наше головне завдання – перетворити область з сировинного придатку на високотехнологічний конкурентноспроможний регіон. Для цього треба впроваджувати інноваційні рішення в економіку. Такі смарт-розробки можуть запропонувати фахівці університету. Комерціалізація наукових знань дасть можливість молодим талантам реалізовувати потенціал та втілювати технологічні проєкти, що в свою чергу стимулюють індустрію у нашому регіоні. Також парк сприятиме розвитку Start-Up культури», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Пропозицію створення парку одноголосно підтримала наглядова рада Агенції, до якої входять представники ОДА та депутати облради.

Окрім того, вони заслухали звіт керівника установи Олександра Процюка за 2019 рік та плани на 2020.

Так, торік Агенція регіонального розвитку активно долучилася до розробки головного програмного документу регіону – Стратегії розвитку області на 2020-2027 роки. Велику увагу установа приділяла промоції нових можливостей для бізнесу. З цією метою були проведені іміджеві заходи. Серед них – ІІ Український індустріальний тиждень, Інвестиційний форум «Open Rivne Region», створення деревообробно-меблевого кластеру тощо.

Серед напрацювань Агенції – участь у програмах міжнародної технічної допомоги з метою отримання грантів для закупівлі сучасного програмного забезпечення.

Окрім того, установа продовжує консультувати громади стосовно проєктного менеджменту з метою залучення інвестицій на територію.

У цих напрямках Агенція продовжить працювати і в 2020 році. Окрім того, вона долучиться до реалізації заходів Стратегії розвитку області до 2027 року. Документ передбачає створення на Рівненщині технократичного хабу Західної України, привабливого для інвестора та туриста.

Разом з тим, під час засідання оновили склад наглядової ради Агенції. Її головою обрали заступника голови ОДА Сергія Гемберга.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також