На Рівненщині судили спортсмена за розфарбований паркан

Фото - ілюстративне

У Рівному в апеляційному суді відбулося засідання щодо спортсмена з Костополя, який ще в лютому цього року фарбою розмалював паркан підприємства в райцентрі, що є дрібним хуліганством, порушенням громадського порядку і несе за собою адміністративну відповідальність (ст. 173 КУпАП).

У травні у Костопільському районному суді справу закрили через відсутність складу злочину. Однак підприємство, якому належить паркан, було не згідне з таким рішенням, тож подав оскарження в Рівненський апеляційний суд з вимогою скасувати постанову суду першої інстанції та визнати спортсмена винним, а провадження у справі закрити в зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Обвинуваченого викликали в апеляційний суд на засідання, однак він не прийшов, і це вже було не вперше - справа неодноразово відкладалася й раніше через неявку спортсмена в суд. Тож цього разу засідання вже провели без нього. Під час судового слухання виступив свідок, який підтвердив, що бачив, що саме цей чоловік і розмалював паркан. Також в суді переглянули відео з місця події, яке підтверджує причетність обвинуваченого до правопорушення.

Відтак, з огляду на все вище зазначене, суд задовольнив апеляційну скаргу потерпілої сторони, тож тепер спортсмен нестиме за скоєне адміністративну відповідальність.

Читайте також