На Рівненщині судили юнака, який ухилився від військової служби

17 серпня Березнівський районний суд розглядав кримінальне провадження, відповідно до якого мешканця краю обвинувачували в ухиленні від призову на строкову військову службу.

Із тексту вироку відомо, що хлопець, будучи придатним за станом здоров`я, досягнувши призовного віку та підлягаючи призову на строкову військову службу до Збройних Сил України отримав другого квітня цього року повістку про особисту явку 01.06.2021 року до Березнівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, для відправлення у складі команди для проходження строкової військової служби.

Втім, юнак без поважних причин впродовж дня не з`явився для відправлення у Березнівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки й не повідомляв про причини своєї неявки, в зв`язку з чим ухилився від призову на строкову військову службу.

Суд визнав його винним і призначив покарання за ст.335 КК України у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік.

Однак, на підставі ст.75 КК України хлопця від відбування покарання звільнили з випробуванням з іспитовим строком на один рік та з покладенням відповідно до п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України обов`язків:

  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи;
  • періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також