На Рівненщині судитимуть 21-річного хлопця, який давав хабара поліцейським

Із обвинувальним актом кримінальне провадження за фактом пропозиції особі надати неправомірну вигоду слідчі відділення № 2 Сарненського районного відділу поліції 16 січня скерували до суду, зазначають у відділі комункації поліції Рівненської області. 

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 29 листопада торік близько 20:30 поліцейські сектору реагування патрульної поліції на автодорозі «Вежиця-Рокитне-Борове» зупинили автомобіль «BMW-530» на іноземній реєстрації відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 35 Закону України «Про Національну поліцію» (зупинка транспортного засобу, який зареєстрований в іншій країні, з метою виявлення його передачі у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту). 

Під час перевірки документів у керманича, 21-річного жителя села Переходичі з’ясувалося, що він не мав при собі посвідчення водія на право керування транспортним засобом. Крім того, у ході спілкування поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння, що і підтвердив прилад «Драгер».

Під час складання адміністративних матеріалів за ч.1 ст. 126 КУпАП та ч.1 ст. 130 КУпАП водій запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду в розмірі 1000 гривень. Попри застереження, що за такі дії передбачено кримінальну відповідальність, керманич наполягав на своєму, що зафіксували боді-камери.

Слідчо-оперативна група задокументувала факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 ККУ.

Слідчі за погодженням Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури повідомили про підозру 21-річному жителю села Переходичі у вчиненні злочину, а 16 січня матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Підозрюваний свою вину повністю визнає, щиро розкаявся та активно сприяв слідству, що стало пом’якшуючою обставиною.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 17000 до 68000 гривень або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції області. 

Читайте також