На Рівненщині судитимуть чоловіка, який незаконно заволодів коштами приватного підприємця

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За наслідками досудового розслідування прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 25-річного жителя Рівненщини, який обвинувачується у заволодінні шляхом обману та зловживання довірою коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах та вчиненні фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України.      

Під час досудового розслідування слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що упродовж січня-березня 2018 року, чоловік, здійснюючи діяльність відповідно до укладеного з приватним підприємцем цивільно-правового договору щодо оптового продажу будівельних матеріалів, діючи шляхом обману та зловживання довірою, переконав покупців у необхідності перерахування коштів в рахунок оплати реалізованої продукції на його особистий картковий рахунок в банківській установі, якими він у подальшому заволодів на загальну суму 643 тис. грн.

Також, підозрюваним вчинено дії з метою легалізації (відмивання) частини незаконно отриманих грошових коштів на суму 507 тис. грн. шляхом їх перерахування на рахунок іншого суб’єкта господарювання для подальшого використання їх в особистих цілях.

У ході досудового розслідування судом підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Довідково: відповідальність за вчинення вказаних злочинів, передбачена  у виді позбавлення волі на строк до 12 років.   

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також