На Рівненщині судитимуть за незаконне заволодіння 3 млн гривень держбюджету

Прокуратурою області затверджено та направлено до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службової особи  сільськогосподарського приватного підприємства одного із районів в області, яка незаконно заволоділа бюджетними коштами в розмірі понад 3 млн.грн.   

У ході слідства слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що підозрювана особа, яка працювала на вказаному підприємстві, в період з червня 2015 року по лютий 2019 року подавала завідомо неправдиву інформацію до Управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації з метою одержання субвенції з державного бюджету в якості компенсацій та допомог відповідно до Закону України «Про статус  та соціальний захист  громадян, які постраждали  внаслідок  Чорнобильської катастрофи».

Відповідно до наданих підроблених офіційних документів органом державної влади перераховано на рахунок суб’єкта господарювання понад  3 млн. грн бюджетних коштів.

В ході досудового розслідування особа добровільно відшкодувала завдані державі збитки.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, а саме: складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), ч. 2 ст. 222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами, тобто надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою одержання субвенцій).

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також