На Рівненщині судять державного реєстратора

фото ілюстративне

На Рівненщині державний реєстратор порушив правила експлуатації автоматизованих систем, що завдало збитків юридичній особі на суму понад 6,1млн грн

Прокуратурою Рівненської області організовано досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення  державним реєстратором районного реєстраційного бюро правил  експлуатації автоматизованої  системи Міністерства юстиції України, що призвело до заподіяння значної шкоди потерпілому (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 363 КК України).

Встановлено, що службовець, діючи умисно, усупереч вимогам законодавства  України, передав неуповноваженій особі дані, необхідні для доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, внаслідок чого від імені вказаного державного реєстратора було протиправно здійснено реєстраційні дії щодо зміни права власності на об’єкт нерухомості, на який накладено арешт. Внаслідок таких дій право власності на дане майно (будівля готелю в одному з районів області) було незаконно зареєстрованеза іншою юридичною особою, а згодом – і фізичною особою. Внаслідок зазначених неправомірних дій  державного реєстратора завдано значної шкоди юридичній особі - набувачу майна,як стягувачу у виконавчому провадженні, на суму понад 6,1 млн грн.

Тепер міру відповідальності державному реєстратору визначить суд.

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також